уторак, 12. април 2016.

Šta svaki optičar treba da zna


Knjiga koja treba uvek da bude pri ruci ne samo onima koji prave naočare, već svima koji žele nešto više da saznaju o svom vidu.

Godinama sam sakupljala znanja koja su bitna za struku i koja bih na adekvatan način mogla da prenesem učenicima. Tako sam odlučila da osnovne stvari stavim u jendu knjigu, koja će da koristi učenicima koji tek uče ovaj zanat, ali i optičarima koji žele da sa razumevanjem rade svoj posao ili tek da se podsete nečega.

Naočare su vekovima ne samo optička pomagala već i modni detalj, deo ličnosti onoga ko ih nosi. Reprezent njegove kulture, obrazovanja i stila života. Stoga nije svejedno kakve i koje naočare nosimo. Ne samo da bi bolje videli, već i da bi iskazali svoju osobenost.


U knjizi je objašnjeno zbog kojih mana oka nam trebaju naočare, koje vrste okvira postoje i koji su adekvatni za određenu osobu, u odnosu na potrebu dioptrije i estetiku. Objašnjena su osnovne vrste sočiva, njihova namena i materijali. A zatim, kako ova znanja da se konkretno iskoriste u optičarskoj radnji.

Knjigu možete poručiti putem telefona 064/270 79 46 ili email-a: tim.milosevic@gmail.com

Cena knjige je 800 rsd + dostava.

Za sva dodatna pitanja stojimo vam na raspolaganju.

S poštovanjem,
Tatjana Milošević